A shadowcatcher

Written in

by

”This morning the ice- and snow-covered Kilpisjärvi is in incessant movement. It magnetizes me. I dress up the overalls, take the poles and walk on the ice.” The assemblage of the human, nature and movement is present in various scales in the biological station, in which the Ars Bioarctica residency takes place. Diagrams, charts and maps exemplify the human curiosity and desire to take over the surrounding circumstance and its movement. Shadowcatcher is a choreographer who actualizes this kind of relation to the surroundings.

The video is done in Ars Bioarctica residency on March-April 2016.

Duration:  4 minutes

Camera: Vincent Roumagnac

FIN

”Tänä aamuna Kilpisjärven lumen ja jään peittämä pinta on jatkuvassa liikkeessä. Se vetää minua puoleensa. Puen haalarini, otan kepit ja kävelen jäälle.” Ihminen, luonto ja liike ovat läsnä erilaisissa mittakaavoissa biologisella tutkimusasemalla, jossa Ars Bioarctica –residenssi sijaitsee. Tutkimusasemalla diagrammit, kaaviot ja kartat havainnollistavat ihmisen uteliaisuutta ja halua ottaa ympäröivä olosuhde ja sen liike haltuun. Varjosieppari on koreografi, joka toteuttaa tätä suhdetta ympäristöön.

Työ on kuvattu Kilpisjärvellä Ars Bioarctica residenssissä maalis-huhtikuussa 2016.

Kesto: 4 min

Kamera: Vincent Roumagnac

Tags

Website Powered by WordPress.com.