spofTokyo

spof refers to ‘single point of failure’, and here I think of it loosely as a flaw in an ability to recognize the motional surrounding circumstance and changes of its materiality. This flaw produces ‘spoffing’ and a spof. Through spoffing I experiment with the relation between place and space, between the sense of place and sense of space, and between the experience of place and experience of space. How are these two notions, place and space, interdependent? Through examining this interdependency, spof opens an unexpected chance deviating from a straight line.

spof is an ongoing everyday-scale experiment-in-process. So far I have spoffed in San Francisco, Tokyo, Busan, Helsinki and Barcelona.

spof_Busanweb

 

FIN

spof viittaa sanoihin ‘single point of failure’ ja tässä yhteydessä ymmärrän projektin nimen särönä kyvyssä tunnistaa liikkeellistä ympäröivää olosuhdetta ja sen muuttuvaa materiaalisuutta. Tämä särö aiheuttaa spoffin. Poikkeamalla suorasta linjasta, se myös avaa odottamattoman mahdollisuuden. Projekti tarkastelee tilan ja paikan välistä toisistaan riippuvaista suhdetta.

spof on prosessuaalinen työ ja se on tarkoitus asettaa esille koreografisena installaationa sekä taiteellisena ekspositiona. Tähän mennessä spof on toteutunut San Franciscossa, Tokiossa, Busanissa, Helsingissä ja Barcelonassa.

spofbcn2017'