DSC_3745

River is a performance-installation project which delves into the queer space and interplanetary culture. The project continues my work on ‘astroembodied choreostructions’, in which the questions of embodiment are extended beyond human spatial scale towards intergalactic dimensions. The working process is in dialogue with contemporary science-fiction, cyberpunk, and queer space studies, and it welcomes superheroes, artificial intelligence bodies, outer planetary creatures, monsters, and radically other speculative bodies. The project materializes how to choreograph and perform the friction, tension, and potential of the movement between the notions of queer dis/embodiment and space.

The raw material for river will be prepared during the residency in La Cité internationale des arts in Paris in March-April 2019.

Camera: Vincent Roumagnac

 

 

 

 

 

FIN

River on esityksellinen installaatioprojekti jonka lähtökohtina ovat kokemuksellinen vino tila, ja interplanetaarisuuden kulttuuri. Projekti jatkaa työtäni ‘astroruumiillisten koreostruktioiden’ parissa, joissa kysymykset ruumiillisuuden ja materiaalisuuden välisistä suhteista laajenevat ihmisen kokoisen ja kestoisen mittakaavan yli. Työprosessi toivottaa tervetulleeksi supersankarit, keinoälylliset ruumiit, ulkoplaneetalliset olennot, ja muut radikaalisti toisenlaiset spekulatiiviset ruumiit.

Valmistelen projektia La Cité internationale des arts -residenssissä Pariisissa maalis-huhtikuussa 2019.