rivertest2

ri:vr is a performance-installation project which delves into queer(ing) space and interplanetary culture. The project continues my work on ‘astroembodied choreostructions’, in which the questions of embodiment are extended beyond human spatial scale towards intergalactic dimensions. The working process is in dialogue with contemporary science-fiction, contemporary game art and queer space studies.

ri:vr is the second part of the astrotrilogy which was started by pompom, which was realized in Tokyo and Helsinki during 2017/18.

Rivr4

The raw material of ri:vr will be prepared during the residency in La Cité internationale des arts in Paris in March-April 2019.

The project continues my collaboration with French artist Vincent Roumagnac.

Supported by Arts Promotion Centre Finland

 

FIN

ri:vr on esityksellinen installaatioprojekti jonka lähtökohtina ovat kokemuksellinen vino tila, ja interplanetaarisuuden kulttuuri. Projekti jatkaa työtäni ‘astroruumiillisten koreostruktioiden’ parissa, joissa kysymykset ruumiillisuuden ja materiaalisuuden välisistä suhteista laajenevat ihmisen kokoisen ja kestoisen mittakaavan yli. Työprosessi toivottaa tervetulleeksi supersankarit, keinoälylliset ruumiit, ulkoplaneetalliset olennot, ja muut radikaalisti toisenlaiset spekulatiiviset ruumiit.

ri:vr on osa trilogiaa, jonka ensimmäinen osa pompom toteutui 2017/18 Tokiossa ja Helsingissä.

Valmistelen projektia La Cité internationale des arts -residenssissä Pariisissa maalis-huhtikuussa 2019 yhdessä ranskalaistaiteilija Vincent Roumagnacin kanssa.

Työtä tukee Taiteen edistämiskeskus