KOSMOSOMSOK

…in your hands you have an Invitation. It’s the first part of a four-act plunge that leads you to a place called kosmosomsok. The invitation includes a few guidelines and questions that we hope you will follow and review according to your curiosity and interest. The invitation is the route, the course and directions of which you decide and through which the kosmosomok begins to open. The Invitation is personal…

kosmosomsok is a four-act outdoor performative plunge into the Universe and its history. The age of the universe, 13.8 billion years, is impossible to comprehend. Equally difficult is to understand what has happened during that time and how it has shaped humans. How can we as bodily beings experience being part of the Universe that has made us? What can we do to reach and embody its incredibly long periods of time or incomprehensible proportions? Will time be experienced only by transforming it into a place or movement, and locating yourself into them?

kosmosomsok is part of Kellokumpu’s artistic post.doctoral project xeno/exo/astro -choreoreadings. Premiere: 5.9.2021 at Ehkä -tuotanto, Kutomo, Turku

Working group: Simo Kellokumpu, Tuukka Perhoniemi, Thomas Westphal / Narrator in the audio: Outi Condit
Production: Ehkä production, Simo Kellokumpu, Tuukka Perhoniemi and Thomas Westphal
Supported by: Arts Promotion Centre, Niilo Helander Foundation
Language: Finnish
Duration: 1h 30 min
Photo: Thomas Westphal Thank you: Jenni Savander, Riku Perhoniemi, Kai Alhanen, Kenneth Siren, Vincent Roumagnac

…kädessäsi on kuunneltava Kutsu. Se on ensimmäinen näytös nelinäytöksisestä sukelluksesta, joka johdattelee sinut paikkaan nimeltä kosmosomsok. Kutsu sisältää muutamia ohjeita ja kysymyksiä, joita toivomme että seuraisit ja tarkastelisit uteliaisuutesi ja kiinnostuksesi mukaan. Kutsu on reitti, jonka kulun ja suunnat sinä päätät ja jonka kautta kosmosomsok alkaa avautua. Kutsu on henkilökohtainen…” 

kosmosomsok on nelinäytöksinen ulkotilassa tapahtuva esityksellinen sukellus maailmankaikkeuteen ja sen historiaan. Maailmankaikkeuden ikä, 13,8 miljardia vuotta, on mahdoton käsittää. Yhtä lailla vaikeaa on ymmärtää, mitä kaikkea tuona aikana on tapahtunut ja miten se on muovannut ihmistä. Miten voimme kehollisina olentoina kokea olevamme osa meidät synnyttänyttä universumia? Voimmeko mitenkään tavoittaa sen uskomattoman pitkiä ajanjaksoja tai käsittämättömiä mittasuhteita? Tuleeko aika koetuksi vain muuntamalla se paikoiksi tai liikkeeksi, ja paikantumalla itse niihin?

kosmosomsok on osa Kellokummun taiteellista post-doc projektia xeno/exo/astro -choreoreadings. Ensi-ilta: 5.9.2021 Ehkä tuotanto, Kutomo, Turku

Työryhmä: Simo Kellokumpu, Tuukka Perhoniemi, Thomas Westphal / Kertoja nauhoitteella: Outi Condit
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Tuukka Perhoniemi, Simo Kellokumpu ja Thomas Westphal
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Niilo Helanderin Säätiö
Kieli: suomi
Kesto: 1 h 30 min
Kuva: Thomas Westphal Kiitos: Jenni Savander, Riku Perhoniemi, Kai Alhanen, Kenneth Siren ja Vincent Roumagnac